Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

+420 800 266 666

O nás

AGEL Diagnostické centrum Nový Jičín nabízí mamografická vyšetření také ženám ze Zlína a jeho okolí

1.6.2023

Preventivní mamografickou prohlídku, hrazenou z pojištění může po 45. roce věku absolvovat každý druhý rok bezplatně každá žena. Přesto, že zájem o tato screeningová vyšetření roste, v současné době není ve zlínském mamocentru možnost zabezpečit toto preventivní vyšetření v termínech stanovených pro akreditované pracoviště tohoto typu. Také proto je AGEL Diagnostické centrum Nový Jičín připraveno nyní nabídnout své vyšetřovací kapacity pacientkám, které jinde mohu mít s objednáním problém.

Samozřejmě máme všude přesně stanovenou možnou kapacitu vyšetření, ale budeme se maximálně snažit vyhovět všem klientkám. Volající ženy proaktivně přesměrujeme na naše další diagnostické centrum v Novém Jičíně s nabídkou termínu vyšetření,“ říká MUDr. Jakub Fejfar, jednatel společnosti AGEL Diagnostické centrum, které nabízí celé portfolio zobrazovacích vyšetření od rentgenu, přes ultrazvuk až po zmiňovaný mamární screening. Jen v loňském roce tam provedli více než 20 000 preventivních mamografických vyšetření. „Na našich pracovištích provádíme vyšetření na třech mamografických přístrojích s přímou digitalizací, které jsou technologicky na takové úrovni, že umožňují při redukci rentgenového záření zachytit zhoubné onemocnění prsu ještě v přednádorovém stavu,“ dodává MUDr. Fejfar.

Také díky moderním technologiím a počtu provedených vyšetření se AGEL Diagnostické centrum řadí mezi 3 největší mamocentra v České republice. A zde již s vyhodnocováním snímků pomáhá lékařům umělá inteligence. „Momentálně zde testujeme několik systémů a lékaři si podle svých požadavků vyberou ten, který jim bude z hlediska spolehlivosti a komfortu diagnostiky nejlépe vyhovovat. Lékař ale bude při vyhodnocování zapotřebí ještě velmi dlouho. Umělá inteligence je pomocníkem, který zásadně zefektivňuje provoz a stane se lékařům nepostradatelným diagnostickým nástrojem,“ uzavírá předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín MUDr. Jakub Fejfar.

Na mamografické vyšetření lze přijít také jako samoplátce , kdy je cena vyšetření 900 Kč bez nutnosti žádanky od praktického lékaře. Objednávat se lze během pracovní doby na telefonním čísle 800 266 666. Informace jsou k nalezení na stránkách https://diagnostickecentrum.agel.cz/index.html

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: