Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

+420 800 266 666

O nás

AGEL Diagnostické centrum ročně provede více než 80 000 vyšetření. V případě, že si žena nahmatá bulku, absolvuje vyšetření do několika dnů

10.3.2022

AGEL Diagnostické centrum zahrnuje 3 pracoviště, v Novém Jičíně, ve Frenštátě pod Radhoštěm a ve Vsetíně a za celý loňský rok v nich zdravotníci provedli přes 80 000 vyšetření. I přes značný počet pacientů specializované centrum disponuje volnými vyšetřovacími kapacitami. Specialisté apelují na všechny ženy, aby nepodceňovaly prevenci a i při sebemenším podezření na zdravotní problém vyhledaly včas odbornou pomoc. Na důležité vyšetření nebudou čekat.

Z detailního pohledu na rok 2021 vyplývá, že téměř v polovině případů pacienti absolvovali ultrazvukové vyšetření (sonografii), zdravotníci jich na pracovištích AGEL Diagnostického centra provedli 36 000. Na specializovaných pracovištích se provedlo také 28 000 screeningových mamografických vyšetření i dalších 16 000 rentgenových vyšetření.

„Chtěl bych apelovat na všechny ženy, a to především na ty, které již mají na základě samovyšetření pocit, že s jejich prsy není vše úplně v pořádku, aby s návštěvou u nás neotálely. U symptomatických žen jsme totiž i nadále schopni nabídnout termíny vyšetření v horizontu několika málo dnů, a tak zamezit tomu, aby se případný pozitivní nález diagnostikoval se zpožděním,“ vyzývá ženy MUDr. Borek Frydrych, primář AGEL Diagnostického centra s tím, že vyšetřovací kapacity jsou ve všech třech městech dostatečné.

Stěžejní součástí AGEL Diagnostického centra je pracoviště v Novém Jičíně, akreditované k provádění preventivního mamografického vyšetření, tzv. mamárního screeningu, který v České republice probíhá již 19 let a pro získání akreditace je přitom nutné osvědčení ministerstva zdravotnictví. Počtem vyšetřených žen patří AGEL Diagnostické centrum mezi 3 největší mamocentra v celé České republice, z celkového počtu 65 center.

Pracovitě v Novém Jičíně se primárně zabývá mamografickým vyšetřením, dále ultrazvukem a rentgenovým vyšetřením. Pracoviště na Vsetíně je zaměřeno namamografické vyšetření a ultrazvuk, ve Frenštátě pod Radhoštěm pak pacienti primárně přicházejí ultrazvukové (sonografické) vyšetření břicha a všech měkkých tkání a dopplerometrické vyšetření cév a dále na skiagrafické (rentgenové) vyšetření kostí, kloubů, hrudníku a břicha pro potřeby traumatologa, praktického lékaře, ortopeda, revmatologa či onkologa.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: