Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

+420 800 266 666

O nás

AGEL Diagnostické centrum v Novém Jičíně nabízí vyšetření na zcela novém rentgenovém přístroji. Jeho výhody ocení nejen pacienti

27.1.2022

Kratší doba na vyšetřovně i rychlejší zhodnocení rentgenového snímku. Takové jsou výhody nového moderního skiagrafu, který je součástí AGEL Diagnostického centra v Novém Jičíně. Novinka přináší rovněž snížení celkové radiační zátěže nezbytné k provedení vyšetření.

Skiagraf je určený pro rentgenové vyšetření dospělých i dětských pacientů. Na novojičínském pracovišti AGEL Diagnostického centra jde především o snímky kostí (včetně celé páteře) a kloubů z indikace traumatologa, ortopeda či neurologa, dále pak o snímkování hrudníku (plic) pro potřeby praktických nebo dětských lékařů, či přímo lékařů z plicní ambulance. Mimo kratší doby na vyšetřovně i rychlejšího zhodnocení snímku, nabízí nový přístroj automatické nastavení pozic snímače podle zvoleného orgánového programu, což usnadňuje a urychluje práci laborantům, kteří rentgen ovládají.

„Díky modernější, rychlejší a přesnější technologii zvládneme vyšetřit více pacientů a díky přímé digitalizaci budeme moci snímky ve vysoké kvalitě zhodnotit bezprostředně po osnímkování a případně i okamžitě poskytnout externím lékařům. Přínos nového rentgenu bude tedy jak pro samotné pacienty, tak i lékaře,” říká vedoucí lékař AGEL Diagnostického centra MUDr. Borek Frydrych.

Přístroj GXR-S/D + ACQUIR je stacionární skiagrafický systém, umožňující vyšetření pacientů v leže na stole nebo i ve stoje, personál může rentgenovat v libovolné výšce i poloze.

„Přístroj je multifunkční a poskytuje snímky vysoké kvality,” doplňuje Ing. David Koribský, MBAce, jednatel AGEL Diagnostického centra. Metoda vyšetření zajišťuje radiologickým asistentům, kteří obsluhují přístroj, okamžité výsledky. Pacientům pak kratší dobu čekání a při současné maximalizaci kvality snímků. Benefitem novinky je také zpracování a úprava rentgenového obrazu hned po provedeném snímku, který je uložen do informačního systému. Ovládací software a ovládací pult generátoru lze integrovat v jediném počítači a díky tomu může radiologický asistent ovládat jak snímač, tak samotný rentgen z jednoho zařízení.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: