Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

+420 800 266 666

O nás

Nové moderní ultrazvuky využívají pacientky Novojičínského diagnostického centra ve Vsetíně a v Novém Jičíně

9.3.2020

Novojičínské diagnostickém centrum pořídilo na své pracoviště do Nového Jičína a Vsetína nové ultrazvuky Samsung Medison RS80A, které disponují tím nejmodernějším technickým vybavením. Investice do obou přístrojů činila téměř 2,5 miliónu korun.

“Nový ultrazvukový přístroj je dalším krokem vpřed na poli diagnostických zobrazovacích metod na našich pracovištích. Díky vysoké kvalitě zobrazení zejména měkkotkáňových struktur je rozlišení podrobnější a patologické změny je tak možno odhalit časněji než doposud. Nutno také zmínit snadnější obsluhu nových přístrojů, což poskytuje i větší komfort pro lékaře v průběhu samotného vyšetření,“ říká vedoucí lékař Novojičínského diagnostického centra MUDr. Borek Frydrych s tím, že data získaná vyšetřením se automaticky ukládají do “elektronického archivu” na vestavěný harddisk, lékař je pak může snadno poslat na pracoviště jiného zdravotnického zařízení. 

Digitální barevný ultrazvukový přístroj byl na každé pracoviště dodán se dvěma ultrazvukovými sondami - lineární pro vyšetření měkkých tkání, tedy včetně prsou, a konvexní, určený pro vyšetření orgánů dutiny břišní.

Novojičínské diagnostické centrum, které patří do skupiny AGEL, tvoří součást Komplexního onkologického centra v Novém Jičíně. Poskytuje specializovanou radiodiagnostickou péči na třech pracovištích, a to na pracovišti v Novém Jičíně, ve Vsetíně a ve Frenštátě p. Radhoštěm.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: