Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

+420 800 266 666

O nás

Novojičínské diagnostické centrum se otvírá veřejnosti

14.10.2019

Navštívit mamodiagnostické pracoviště, prohlédnout si špičkové mamografické přístroje s unikátní technologií 3D zobrazení, načerpat informace na tematických přednáškách a prodiskutovat možnosti vyšetření se specialisty Novojičínského diagnostického centra, které patří do skupiny AGEL, mohou zájemkyně o vyšetření prsu ve čtvrtek 17. října od 13 do 16 hodin na odborném pracovišti v Novém Jičíně.

Samotné vyšetření v průběhu Dne otevřených dveří z organizačních důvodů možné nebude. „Ale zájemkyně o screening se mohou objednat přímo na místě a během 14 dní vyšetření absolvovat. Zároveň probereme možnosti vyšetření a zodpovíme dotazy týkající se nejen mamografie. Také ženám představíme miniinvazivní bioptickou technologii, pomocí které je možné odhalit závažné změny v prsní tkání již prakticky v přednádorovém stavu,“ popisuje Iveta Boháčová, vedoucí laborantka Novojičínského diagnostického centra, které ročně vyšetří v rámci mamárního screeningu více než 22 000 žen, přičemž se tak zachytí v průměru 110 případů zhoubného onemocnění prsu. V naprosté většině v časném stadiu, kdy je možnost úplného vyléčení takřka 100%.

Zajímavá a poučná témata o prevenci onemocnění prsu nabídnou odborné přednášky ve 14 a v 15 hodin. „Pokusíme se posluchače seznámit s epidemiologií zhoubného onemocnění prsu v ČR a v zahraničí. Zopakuji důležité informace související s vývojem mamárního screeningu u nás a budu se věnovat také současnému trendu v mamodiagnostice, kterým je snaha o detekci zhoubných změn v prsní žláze ještě na úrovni prekarcenóz, přednádorových stavů,“ říká MUDr. Borek Frydrych, vedoucí lékař Novojičínského diagnostického centra s tím, že jednou za dva roky zdravotníci důrazně doporučují mamografický screening podstoupit všem ženám bez příznaků onemocnění prsou ve věku nad 45 let.

Zájemci se mohou objednávat nejen osobně, ale i telefonicky na čísle 800 266 666 nebo e-mailem recepce@ndc.agel.cz. Pokud žena nesplňuje kritéria věku, či intervalu preventivního vyšetření, vyjde ji mamografické vyšetření na 720 korun a ultrazvukové vyšetření prsu na 420 korun. Kromě mamografie provádí pracoviště také rentgenologická vyšetření.

Mamodiagnostické pracoviště v Novém Jičíně, součást Novojičínského diagnostického centra, člen skupiny AGEL, patří mezi několik desítek mamocenter v ČR akreditovaných k provádění mamografického screeningu. Jako jedno z mála pracovišť v regionu nabízí vyšetření na špičkových mamografických přístrojích s možností SD-zobrazení (tomosyntézy) a disponuje revoluční miniinvazivní technologií, díky které je možná velmi časné detekce onemocnění prsu.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: