Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

+420 800 266 666

O nás

Unikátní mamograf v Novojičínském diagnostickém centru urychlí diagnostiku rakoviny prsu

25.9.2017

Jako jediný v České republice disponuje přístroj, který v těchto dnech nainstalovalo na své pracoviště Novojičínské diagnostické centrum, člen skupiny AGEL, modulem kontrastní mamografie. Tato metoda poskytuje lékařům další informace nad rámec klasické mamografie a navíc dokáže vyšetřit prsa nejen rychleji, ale také levněji. Kromě toho je nový mamografický přístroj šetrný k pacientkám. Investice do nového vybavení, včetně příslušenství, přesáhla 8 miliónů korun.

Nově instalovaný mamograf má v porovnání s původními přístroji dvě důležité funkce navíc. „Umí takzvanou tomosyntézu, což je laicky řečeno nahlédnutí do nitra prsu v několika vrstvách a můžeme na něm provádět kontrastní mamografii. Tato metoda poskytuje další informace nad rámec klasické mamografie a dokáže v některých případech částečně, a v některých úplně, nahradit magnetickou rezonanci prsu, proti které je rychlejší a také levnější,“ vysvětluje jedinečnost nového přístroje MUDr. Zdeněk Mutina z Novojičínského diagnostického centra s tím, že jeho tým nyní čeká několik týdnů, při nichž bude nabývat s těmito úplně novými typy dat zkušenosti.

Zhotovené mamogramy  na novém přístroji jsou přesnější a ostřejší a zvýšila se také celková rychlost vyšetření. „Na diagnostické stanici můžeme výsledky hodnotit prakticky ihned po osnímkování klientky,“ doplňuje MUDr. Mutina s tím, nejčastěji zachycenou diagnózou je v rámci mamografie rakovina prsu v nejčasnějších stádiích. „A to je podstata toho, proč se preventivní mamografie provádí. Zachytit problém na počátku. Toto onemocnění se bohužel nevyhýbá ani velmi mladým ženám a já osobně jsem již diagnostikoval rakovinu prsu dvěma 19letým ženám,“ podotkl lékař. 

Novojičínské diagnostické centrum poskytuje specializovanou radiodiagnostickou péči na třech pracovištích, a to v Novém Jičíně, ve Vsetíně a ve Frenštátě pod Radhoštěm. Ročně zde vyšetří přes 20 tisíc klientek.

 

 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: